Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa rozkosz z czereśnią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
mleko 500 ml
sok z czarnej porzeczki 4 łyżki
biszkopty okrągłe 4 szt
czereśnie 15 dag
skórka cytrynowa do dekoracji
mięta do dekroacji

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa rozkosz z czereśnią

Do rondla wlewamy 400 ml mleka i i zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do momentu zgęstnienia. Do małych miseczek wlewamy sok, wkładamy biszkopt by namoczył się sokiem. Czereśnie płuczemy i pestkujemy, układamy czereśnie na biszkopcie, zalewamy je gorącym budyniem. Dekorujemy skórką cytrynową oraz świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak