Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniec czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 dag
budyń czekoladowy 3 opakowania
masło 25 dag
czekolada mleczna 10 dag
wódka 2 łyżki
cukier do smaku
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniec czekoladowy

Mleko zagotowujemy pozostawiając szklankę zimnego mleka by rozrobić budynie. Gotujemy budyń według przepisy na opakowaniu. Następnie dodajemy cukier wedle smaku. Gdy budyń ostygnie miksujemy go z wódką. Masło rozcieramy i do masła dodajemy po łyżce budyniu. Herbatniki wykładamy na tacy, a na nie wykładamy masę czekoladową i znowu warstwę herbatników. Czekoladę mleczną rozpuszczamy i polewamy po wierzchu. Możemy dowolnie wierzch jeszcze udekorować kolorową posypką lub zmielonymi orzechami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 31.12.2013 10:29
pycha mniam
wlicka 26.03.2013 15:37
na pewno smaczny;)
miszelka 08.01.2013 09:28
proste i smaczne :)
Andysz 05.01.2013 12:26
mm pyszne ciacho!;)
pierniczkowo 03.01.2013 10:47
uwielbiam takie ciasta z budyniem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak