Budyniec czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    30 dag
  • budyń czekoladowy

    3 opakowania
  • masło

    25 dag
  • czekolada mleczna

    10 dag
  • wódka

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • mleko

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotowujemy pozostawiając szklankę zimnego mleka by rozrobić budynie. Gotujemy budyń według przepisy na opakowaniu. Następnie dodajemy cukier wedle smaku. Gdy budyń ostygnie miksujemy go z wódką. Masło rozcieramy i do masła dodajemy po łyżce budyniu. Herbatniki wykładamy na tacy, a na nie wykładamy masę czekoladową i znowu warstwę herbatników. Czekoladę mleczną rozpuszczamy i polewamy po wierzchu. Możemy dowolnie wierzch jeszcze udekorować kolorową posypką lub zmielonymi orzechami.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 31.12.2013 10:29
pycha mniam
wlicka 26.03.2013 15:37
na pewno smaczny;)
miszelka 08.01.2013 09:28
proste i smaczne :)
Andysz 05.01.2013 12:26
mm pyszne ciacho!;)
pierniczkowo 03.01.2013 10:47
uwielbiam takie ciasta z budyniem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat