Budyń z warstwami jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mleko

    500 ml
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • jagody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Budyń z warstwami jagód foto
Mleko przelewamy do garnka i gotujemy. Do ugotowanego wsypujemy budyń i mieszamy ok 1 minuty. Budyń zostawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 2 - Budyń z warstwami jagód foto
W tym czasie oczyszczamy jagody i mieszamy je z cukrem trzcinowym. Kilka jagód zostawiamy na wierzch do dekoracji.
Krok 3 - Budyń z warstwami jagód foto
Przekładmy po łyżce jagód do pucharków, na to nakładamy warstwe budyniu, ponownie jagody i budyń. Na wierzchu układamy po kilka jagód.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 26.08.2012 10:42
Budyń z owocami jest pyszny
Renataj 26.08.2012 09:45
Fajny pomysł - tradycyjnie podany budyń już mi się znudził.
Mysiunia 10.07.2012 21:07
pięknie podany deser! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat