Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/2 l
truskawki świeże 20 dkg
cukier waniliowy 2 łyżeczki
bita śmietana wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z truskawkami

Budyń ugotować na mleku tak, jak napisali na opakowaniu, lekko przestudzić, rozłożyć do pucharków. Truskawki umyć, odciąć im szypułki. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na budyniu, oprószyć cukrem waniliowym. Na wierzchu rozłożyć bitą śmietanę (najlepiej ubitą kremówkę) i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak