budyń z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winiak

    2 łyżki
  • maliny

    200 gram
  • mleko 3,2%

    1,5 l
  • bita śmietana

    do dekoracji
  • biszkopty podłużne

    8 szt.
  • budyń kokosowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty delikatnie połam na nieduże kawałki, wrzuć do szklanek i skrop winiakiem lub ulubionym likierem. Na ciastka wyłóż 1/2 malin. Budyń przygotuj zgodnie z przepisem i przestudź, mieszając (żeby nie utworzyła się na nim skorupka). Następnie przelej do szklanek i schłódź w lodówce. Przed podaniem udekoruj deser pozostałymi malinami i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat