Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z gorzką czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko migdałowe 500 ml
czekolada gorzka 50 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżeczka
cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z gorzką czekoladą

Rozpuść czekoladę. Do garnka wlej mleko migdało we( dla nieunikajacych laktozy mleko zwykłe) odlej ok 50 ml i rozmieszaj w nim mąkę. Zagotuj mleko dodaj czekoladę, cukier waniliowy( można pokruszyc czekoladę i dodać do ciepłego mleka, ale u mnie się lekko przypaliło, więc tym razem dadałam już rozpuszczone). Wlej mieszankę skrobi i mieszaj szybko. Gotuj do konsystencji budyniu. ( Nie dodałam cukru, mleko migdałowe jest dosładzane)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.04.2017 00:08
moje smaki do zjedzenia
Konczi 08.04.2017 17:12
Smaczny deser
bertpvd 08.04.2017 15:54
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak