Budyń z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budynie waniliowe bez cukru

    2 op
  • ananas z puszki

    1
  • ajerkoniak

    2 łyżeczki
  • galaretki truskawkowe

    2 op
  • mleko

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotować na mleku i rozlać do salaterek. Gdy przestygną, na wierzch położyć plasterek ananasa, polać ajerkoniakiem i zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 07.05.2013 08:15
niebanalne połaczenie
Anonimowy 09.03.2013 15:48
naprawde ciekawy przepis
Aleksandraa 01.10.2012 20:36
fajne :)
gacopierz23 19.06.2012 17:33
ciekawa odsłona budyniu
sara1 01.06.2012 23:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat