Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z czarną porzeczką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki mleka
1 szklanka soku z czarnej porzeczki
4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
cukier z wanilią 1 łyżka
4 płaskie łyżki cukru
3 zoltka
1 łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z czarną porzeczką

2 szklanki mleka gotujemy z cukrami i masłem
żółtka , sok i mąke ziemniaczaną mieszamy w osobnym garnku.

Gdy mleko z dodatkami będzie wrzało wlewamy wymieszany sok z mąką i żółtkami. Gotujemy około 2 minuty na bardzo małym ogniu.
Można jeść od razu jeszcze ciepły i udekorować świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 27.02.2017 00:50
Smakowity budyń.
Babeczka35 21.02.2017 07:48
Pyszny pomysł na budyń.
Róża1 20.02.2017 10:21
wspaniały pomysł !!!!!! zabieram przepis do swojej księgi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak