Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z chleba i wiśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb pełnoziarnisty 8 kromek
mleko 1 szklanka
masło 6 dkg
cukier 10 dkg
utarta skórka z cytryny
wiśnie 75 dkg
cynamon Prymat
żółtko jajek 3 sztuki
orzechy laskowe 8 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z chleba i wiśni

chleb moczę w gorącym mleku i przepuszczam przez maszynkę. Ucieram żółtka z masłem na gładki krem, dodaję skórkę cytrynową, i po sztuce żółtka. Dodaję pozostałe składniki cały czas ucierając. Masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem formy i piekę godzinę w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 18:09
fajne
sznycel 17.08.2012 12:57
w sezonie na wiśnie, ach żal nie zrobic tego deseru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak