Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń wiśniowo-chlebowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
masło 6 dkg
cukier 10 dkg
skórka z cytryny
żółtko jajek 3 sztuki
cynamon Prymat
wiśnie 75 dkg
orzechy laskowe 8 dkg
chleb graham 8 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: budyń wiśniowo-chlebowy

kromki chleba moczę w mleku i przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa. Ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję skórkę z cytryną , następnie pojedynczo żółtka, za każdym razem ucierając. Dodaję pozostałe składniki, mieszam i wykładam do formy budyniowej wysmarowanej tłuszczem. Piekę 1 godzinę w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.08.2012 20:27
nawet nie widziałem jak zrobić domowy budyń
andżelika1 18.08.2012 15:38
pycha
sznycel 17.08.2012 22:12
budyń z torebki inaczej smakuje !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak