budyń wiśniowo-chlebowy

budyń wiśniowo-chlebowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    6 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • skórka z cytryny

  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • cynamon Prymat

  • wiśnie

    75 dkg
  • orzechy laskowe

    8 dkg
  • chleb graham

    8 kromek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania budyń wiśniowo-chlebowy

kromki chleba moczę w mleku i przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa. Ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję skórkę z cytryną , następnie pojedynczo żółtka, za każdym razem ucierając. Dodaję pozostałe składniki, mieszam i wykładam do formy budyniowej wysmarowanej tłuszczem. Piekę 1 godzinę w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

pacpaw 27.08.2012 20:27
nawet nie widziałem jak zrobić domowy budyń
andżelika1 18.08.2012 15:38
pycha
sznycel 17.08.2012 22:12
budyń z torebki inaczej smakuje !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat