Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2
mleko 1/2 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżki
laska wanilii
masło 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy

Połowę mleka zagotuj z ziarnami wanilii i masłem. Pozostałe mleko wymieszaj z żółtkami,mąką i cukrem. Dodaj do gotującego się mleka. Cały czas mieszaj aż budyń zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak