Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1/4 szkl
cukier 1/2 szkl
mleko 500 ml
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy

do rondelka wsypać mąkę ziemniaczaną, cukier, wanilię-można użyć cukru wan. i żółtka, wymieszać. Stopniowo dolewać mleko cały czas mieszając. Postawić na ogniu i podgrzewać aż składniki się rozpuszczą i powstanie gładka masa. Cały czas mieszając .Podgrzewać aż masa zgęstnieje i powstanie budyń, na koniec zagotować energicznie mieszając (aby nie powstały grudki)Gotowy budyń rozlać do salaterek.Podawać z owocami lub sosami owocowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2015 20:30
domowy na pewno smaczniejszy
Maridka19 03.06.2015 13:03
Pyszny domowy budyń :)
marcia7 03.06.2015 12:13
polecam z kwaskowatym dodatkiem domowej konfitury najlepiej z brusznicy
Franciszek 03.06.2015 11:52
Lubie takie desery
Luki 03.06.2015 11:30
Pyszny domowy budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak