Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń serowy z serdelkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 9 łyżek
jajko 4 szt
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
serdelki 6 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
DODATKOWO:
masło do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
twaróg 30 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń serowy z serdelkami

1. Masło utrzyj z żółtkami. Ucierając, dodaj twaróg, kaszę, przyprawy, wymieszaj. Połącz z pianą z białek. Żaroodporną salaterkę wysmaruj masłem i wysyp bułką. Nałóż masę, przykryj folią aluminiową i wstaw do naczynia z gorąca wodą. Piecz 45 min w 190 stopniach.
2. Na oleju zrumień pokrojone serdelki. Dołóż pomidory, czosnek, duś 10 min, dopraw. Budyń wyjmij z piekarnika i wyłóż na deskę. Pokrój w trójkąty i podawaj z sosem. Można podawaj z ostra surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:21
smaczniutki budyń
Sylwia56
Sylwia56 06.04.2012 17:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak