Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń pomarańczowy

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 2,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 3/4 szklanki
skórka pomarańczowa 1/2 sztuki
masło lub margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń pomarańczowy

2 szklanki mleka gotujemy z sokiem pomarańczowym oraz skórką otartą z 1/2 pomarańczy i cukrem waniliowym. W pozostałej 1/2 szklanki mleka rozrabiamy obydwa rodzaje mąki. Kiedy mleko z pomarańczami zacznie się gotować wlewamy mączną zawiesinę i mieszamy. Kiedy mleko zacznie gęstnieć dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Opcjonalnie można budyń dosłodzić według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maki 28.07.2022 21:44
Dobry
bietka 20.03.2015 13:26
z chęcią spróbowałabym tego budyniu :)
Grazyna0211 09.02.2015 08:35
bardzo apetyczny
W poszukiwaniu inspiracji 08.02.2015 20:32
Mniam ;) Wygląda pysznie.
Seba 08.02.2015 12:53
bardzo dobry
Wacław 08.02.2015 11:27
Pyszny deser !
Okayu 07.09.2022 11:15
Może być też na śniadanie
caralajna 07.02.2015 21:39
fajny smak budyniu
wyattearp 07.02.2015 18:22
świetnie wygląda
Aleksandra/Olcia 07.02.2015 17:38
ooo mniam mniam
Renataj 07.02.2015 16:47
Taki budyń z naturalnych składników to ja zawsze chętnie skonsumuję:)
IwonaDD 07.02.2015 16:36
piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak