Budyń orzechowy 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    50 g
  • masło

    50 g
  • orzechy włoskie

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane orzechy włoskie zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy na tarce. Miękkie masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy delkitanie ją do masy z masła i mieszamy. Dodajemy orzechy. Następnie przelewamy do pudełka, szczelnie zamykamy i gotujemy około godziny w kąpieli wodnej. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 17.11.2011 14:56
polecam
aginaa 17.11.2011 14:56
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat