Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoskich orzechów 15
jajko 3
cukier 3-5 łyżek
skórki pomarańczowej odrobina smazonej
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masła pół łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń orzechowy

Dość wysoki rondelek z dopasowaną pokrywką nasmaruj tłuszczem i wysyp bułka tartą
Nastaw wodę w innym rondelku, jeszcze większym Orzechy obierz, zmiel w maszynce Umyj jajka, rozdziel je Żółtka utrzyj z cukrem Białka ubij na sztywną pianę
Do utartych żółtek dodaj orzechy,skórkę z pomarańczy, ubita pianę, bułkę tartą i delikatnie wymieszaj Masę przełóż do rondelka, przykryj pokrywką, wstaw do naczynia z wrzącą wodą, gotuj około 45 min Ugotowany budyń troszkę przestudź, okrój brzegi, wyłóż na półmisek Podawaj z bitą śmietaną, dżemem, sosem waniliowym, czekoladowym, roztopioną czekoladą... i innymi pysznościami, które mi teraz nie przychodzą do głowy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 07.07.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak