Budyń miętowo-czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ksylitol

    0,5 szklanki
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • kakao w proszku

    3 łyżki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • mleko sojowe

    3 szklanki
  • esensja miętowa

    0,5 łyżeczki
  • Esensja waniliowa

    0,5 łyżeczki
  • wiórki czekoladowe

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszam ksylitol, mąkę, kakao i sól w dużym rondlu. Ucieram na gładko, stopniowo dodając mleko sojowe. Doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając. Gotuję minutę, aż budyń zgęstnieje. Następnie zdejmuję z ognia, dodaję obie esensje i mieszam. Odstawiam, by budyń ostygł do temperatury pokojowej i później dodaję czekoladę i mieszam. Jeszcze tylko przekładam do pucharków, przykrywam i wstawiam do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 21.05.2011 15:37
ciekawe
Krzysztof42 15.10.2010 15:22
ach zaiste!
Joanna120 06.10.2010 14:32
wspaniały pomysł
iwona332 18.09.2010 20:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat