Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń miętowo-czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ksylitol 0,5 szklanki
mąka pszenna 1/3 szklanki
kakao w proszku 3 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
mleko sojowe 3 szklanki
esensja miętowa 0,5 łyżeczki
Esensja waniliowa 0,5 łyżeczki
wiórki czekoladowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń miętowo-czekoladowy

Mieszam ksylitol, mąkę, kakao i sól w dużym rondlu. Ucieram na gładko, stopniowo dodając mleko sojowe. Doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając. Gotuję minutę, aż budyń zgęstnieje. Następnie zdejmuję z ognia, dodaję obie esensje i mieszam. Odstawiam, by budyń ostygł do temperatury pokojowej i później dodaję czekoladę i mieszam. Jeszcze tylko przekładam do pucharków, przykrywam i wstawiam do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 21.05.2011 15:37
ciekawe
Krzysztof42 15.10.2010 15:22
ach zaiste!
Joanna120 06.10.2010 14:32
wspaniały pomysł
iwona332 18.09.2010 20:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak