Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kokosowo-dyniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
mleko 2% 280 ml
budyń śmietankowy 1 szt
dynia mus 3/4 szklanki
cukier 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 75 g
czekolada gorzka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kokosowo-dyniowy

Zalać mlekiem wiórki kokosowe a następnie wstawić do lodówki na 12 godzin, aby zmiękły. Kiedy wiórki będą gotowe zagotować je razem z mlekiem. Posłodzić, dodać mus dyniowy i gotować razem przez kilka minut – zmiksować korzystając z blendera. Budyń oraz mąkę kartoflaną rozmieszać w 30 ml mleka i wlać do gotowanej masy. Dodać masło i mieszając gotować do całkowitego rozpuszczenia masła – tak aby od chwili zagotowania budyń gotował się ok. 2 minut. Gotową masę rozlać do natłuszczonych masłem foremek i odstawić do lodówki na 3 godziny.

Podawać z rozpuszczoną gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 26.06.2014 08:57
Robiłam budyń dyniowy i jest przepyszny. Z kokosem musi smakować rewelacyjnie!
alaaa 25.06.2014 18:34
piękny kolor ciekawe jak smakuje
Grazyna0211 25.06.2014 15:49
fajny pomysł
Laila2786 25.06.2014 15:48
pomysłowy deser
Adamorek 25.06.2014 15:41
rewelacyjne podanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak