Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Budyń" jęczmienny z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 150 gram
mleko 2 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżka
wiórki kokosowe 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda letnia 1/5 szklanki
miód 2 łyżki
jabłka prażone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: "Budyń" jęczmienny z cynamonem

1. Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu na opakowaniu
2. Mleko z dodatkiem wiórków kokosowych zagotować i zalać wystudzoną kaszę. Odstawić na kilka minut.
3. Zalaną kaszę przełożyć do miski. Dodać miód (wedle uznania, na słodkość), cynamon oraz jabłka prażone. Miksować przez około 3 minuty.
4. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Następnie wystudzoną dodać do kaszy i dalej ubijać przez około 2 minuty.
5. Odstawić do ostudzenia i stężenia na pół godziny.
6. Można podawać z jabłkami prażonymi lub orzechami włoskimi.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.12.2016 19:07
Bardzo lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak