Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Budyń jaglany z bananem i cytryną

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1/2 litra
kasza jaglana
100 gram
banan
1 szt
cytryna
1 szt
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z bananem i cytryną

Wlać mleko do rondelka i doprowadzić je do wrzenia. Wsypać kaszę i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Następnie dodać połamanego na kawałki banana oraz dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dodać również cukier waniliowy (jeśli ktoś woli słodszą wersję, można go dodać trochę więcej). Zblendować do uzyskania pożądanej konsystencji (ja lubię kawałki kaszy w budyniu, więc nie blendowałam całkiem na gładko).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 26.02.2017 22:35
Fajny deserek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak