Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany z bananem i cytryną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
kasza jaglana 100 gram
banan 1 szt
cytryna 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z bananem i cytryną

Wlać mleko do rondelka i doprowadzić je do wrzenia. Wsypać kaszę i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Następnie dodać połamanego na kawałki banana oraz dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dodać również cukier waniliowy (jeśli ktoś woli słodszą wersję, można go dodać trochę więcej). Zblendować do uzyskania pożądanej konsystencji (ja lubię kawałki kaszy w budyniu, więc nie blendowałam całkiem na gładko).
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 26.02.2017 22:35
Fajny deserek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak