Budyń jaglany

Budyń jaglany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2 %

    0,5 litr
  • kasza jaglana

    100 gr
  • budyń waniliowy

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • stewia

    do smaku
  • dżem truskawkowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze wpierw płuczemy we wrzątku potem gotujemy do miękkości, w mleku i z łyżkami budyniu. Dosładzamy wg uznania. Miksujemy przed podaniem!Potem dodajemy dżem lub świeże owoce i cynamon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.07.2015 18:37
fantastyczny deser

Megi

11.06.2015 20:55
mmmm pychotka

Róża1

10.06.2015 15:59
wspaniały przepis !!!!!!!!!!!!!!

nika0055

10.06.2015 14:53
Aż nabrałam ochoty na deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat