Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń jaglany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
banan 1/2 sztuki
pistacje 1 łyżka

Porada

Budyń przez obecność banana wychodzi bardzo słodki. Radzę już nie dodawać cukru

Przepis i sposób przygotowania na: budyń jaglany

Kaszę jaglaną wsypujemy do gotującego się mleka (najlepiej wlać na początek 3/4 szklanki i potem ewentualnie dolać). Czekamy aż kasza wchłonie płyn. Kiedy będzie "na wykończeniu"(tzn. mleko zostanie wchłonięte prawie w całości) zdejmujemy kaszę z gazu, dodajemy pokrojonego banana i blendujemy na gładką masę. Do budyniu dodajemy posiekane pistacje i wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak