Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń dyniowy z ziemią i robaczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
dynia 200g oczyszczonej
cukier waniliowy 2 lyzki
budyń waniliowy 1 op
ciastka 120g Oreo
żelki 6szt dżdżownice

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń dyniowy z ziemią i robaczkami

Do rondelka wlać 300 ml mleka, dodać startą na tarce dynię i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Zmiksować blenderem.

W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do rondelka, wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Lekko przestudzony budyń rozłożyć do 3 pucharków.

Ciastka (użyłam Oreo, krem usunęłam) zmiksować w rozdrabniaczu do konsystencji okruszków. Posypać budyń ciasteczkami. Udekorować żelkami w kształcie robaków ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 03.11.2014 21:15
Robaki jak żywe!!!
Adamorek 01.11.2014 03:32
jest strasznie pomysłowo
Ada-Gaba 31.10.2014 21:46
świetny pomysł na deser dla dzieci
kasienka23 31.10.2014 20:39
pomysłowy deserek!
ada.la 31.10.2014 20:00
super pomysł
Grazyna0211 31.10.2014 17:05
fajny pomysł
Mira85 31.10.2014 15:38
świetne na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak