Budyń domowy z kakao i owocami kandyzowanymi

Budyń domowy z kakao i owocami kandyzowanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    2,5 szklanki
  • masło

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki czubate
  • kakao

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • owoce kandyzowane

    1 łyżka czubata
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Budyń domowy z kakao i owocami kandyzowanymi

Gotujemy w garnku dwie szklanki mleka z dodatkiem 1 łyżeczki masła.
Mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier rozrabiamy w połowie szklanki mleka.
Gdy mleko w garnku się zagotuje dodajemy przygotowaną zawiesinę.
Mieszamy.
Dodajemy owoce kandyzowane.
Mieszamy jeszcze przez chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

pestka 13.01.2013 10:48
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat