Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini all'Amatriciana bianca

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g (bucatini)
oliwa 4 łyżki
papryczka chili 1 szt
boczek surowy 150 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
parmezan 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini all'Amatriciana bianca

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półtwardo.
W międzyczasie rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy posiekaną papryczkę i pokrojony w kostkę boczek ,smażymy aż się zrumieni. Boczek zdejmujemy z rondla i na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę. Boczek wkładamy z powrotem ,mieszamy z cebulą ,dodajemy odcedzony makaron. Całość smażymy na średnim ogniu 5-7 min cały czas mieszając. Na koniec obficie posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i rozkładamy na talerze. Przed podaniem każdy talerz posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 27.05.2015 09:47
wspaniale się prezentuje, zapowiada się niezwykle smacznie ;)
Kuchnia Marty 27.05.2015 08:40
Uwielbiam takie makarony! Fajny pomysł z tym boczkiem :)
Futka 27.05.2015 08:36
wspaniałe, smakowite i aromatyczne połączenie :)
olkaaa 27.05.2015 08:09
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak