Przepis i sposób przygotowania na: Bubble and Squeak - Zapiekanka ziemniaczano-kapuściana
Cebulę posiekałem, usmażyłem na złoto na odrobinie masła.
Wymieszałem ją z poszatkowaną ugotowaną kapustą i utłuczonymi gotowanymi ziemniakami. Doprawiłem solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałem trochę masła. Poruszałem patelnią przez chwilę, aby całe dno i boki równomiernie pokryły się tłuszczem.
Włożyłem mieszaninę kapusty i ziemniaków, wyrównałem powierzchnię. Smażyłem, aż od spodu utworzyła się chrupiąca rumiana skórka. Wtedy ostrożnie zdjąłem danie, a patelnię oczyściłem i ponownie rozgrzałem na niej masło. Włożyłem ponownie omlet, tak aby usmażony spód znalazł się na górze. Dosmażyłem z drugiej strony. Oddzielnie usmażyłem jajka sadzone. Podałem razem z omletem.