Brzoskwiniowy deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    8 szt
  • konfitury

    8 łyż
  • truskawki

    15 dag
  • białko

    1 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    1 op
  • masło

    1 łyż
  • cytryna

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usunąć skórkę i pestki z brzoskwiń. Truskawki pokroić na połówki. Owoce skropić cytryną. Białka ubić na sztywno. Dodać połowę cukru pudru. Dosypać resztę cukru pudru i nadal ubijać. Do piany dodać cukier waniliowy i sok z konfitur. Lekko wymieszać. Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku do zapiekania, napełnić konfiturami, na każdą połówkę nałożyć pianę z białek. Zapiekać 20 min w temp. 160stop. Schłodzić, podawać truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
xxmarzaxx 29.06.2011 20:40
mniam mniam
monia79 26.04.2011 21:29
warte uwagi
Krzysztof42 05.12.2010 14:27
ano musi
Emilia22 23.09.2010 07:20
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat