Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • margaryna

    200 g
  • mąka pszenna

    3 szkl
  • żółtko jajek

    5 szt
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • jogurt brzoskwiniowy

    1 l
  • białko

    5 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • wiórki kokosowe

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto
Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części, jedna z nich uformować w dość cienkie wałeczki i schować do zamrażarki do schłodzenia. Druga część ciasta rozwałkować na cienki placek wielkości przygotowanej formy do pieczenia.
Krok 2 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto
MASA:
Jogurty ubić mikserem następnie dodać cukier oraz resztę składników na koniec dodać, ubite białka które należny delikatnie połączyć z ubitą masą. Wszystko przelać na przygotowane ciasto.
Krok 3 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach wprost na masę tak aby przykryło równomiernie całe ciasto Piec w temperaturze 160-180 C przez około godzinę Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 18.08.2013 10:17
super ciacho
tessinka 17.08.2013 22:54
ciekawy przepis
Barbara777 17.08.2013 22:48
ciekawe ciasteczko:)
sanielcia 17.08.2013 21:38
Bardzo fajny przepis
Mira85 17.08.2013 20:35
pyszne ciasto
artur7 17.08.2013 18:24
prosty mniam
AnielskaSlodycz 17.08.2013 18:00
to naprawdę świetny pomysł :)
Agata3 17.08.2013 17:49
Super ciacho :D
gosia1988 17.08.2013 17:33
lubię takie ciasta; robię podobnie tylko, że na kwaśnej śmietanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat