Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe placuszki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
jajko 2 szt
mleko 270 ml
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło stopione 5 g
serek waniliowy 150 g
brzoskwinie 2 szt
konfitura 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe placuszki

Żółtka roztrzepać z mlekiem,dodać cukry,mąkę,proszek i roztopione masło. Dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodać do masy i delikatnie wymieszać. Rozgrzaną patelnię teflonową posmarować olejem i łyżką wylewać małe porcje ciasta, po chwili obrócić.

Upieczone placuszki układamy na talerzu,dekorujemy serkiem waniliowym,konfiturą brzoskwiniową,kawałkami brzoskwiń i listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.09.2013 19:35
fajnie sie prezentuja
gosia561 03.09.2013 18:43
bajecznie kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak