Brzoskwiniowe crumble

Brzoskwiniowe crumble

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    100 gram
  • masło

    60 gram
  • cukier

    100 gram
  • brzoskwinie

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Brzoskwiniowe crumble

Brzoskwinie pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do kokilek lub wyłożyć nimi inne, żaroodporne naczynie.

Przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę z cukrem, dodać masło i ewentualnie cynamon, wyrobić grudkowate ciasto.

Gotową kruszonką posypać owoce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec, aż kruszonka się zarumieni, czyli około 20 minut. Podawać na gorąco lub po całkowitym ostygnięciu, można udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat