Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowa pychota

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki 3 szt
brzoskiwnie w puszce 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier puder 1/2 szklanki
ser biały 40 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowa pychota

galaretki rozpuszczamy i studzimy, ja użyłam brzoskiwniowe.
Biszkopty lub herbatniki maczamy w syropie z brzoskwini i układamy na dnie blaszki.
Ser miksujemy z cukrem i dodajemy śmietankę i żelatynę rozpuszczoną wcześniej w odrobinie wody. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do zastygnięcia.
Zamiast żelatyny możemy dać galaretkę, wtedy sernik będzie kolorowy.
Brzoskwinie miksujemy, ale tak aby zostały małe kawałeczki, mieszamy z dwoma galaretkami i wylewamy na ser, znowu odstawiamy aby zastygło i na wierzch dajemy galaretkę, ale nie koniecznie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 01.01.2013 18:26
Nie ma takiej potrzeby aby zmniejszać ilość wody, wtedy wyjdzie bardzo tempa, chyba że ktoś tak woli
babajaga1969 01.01.2013 14:14
smaczne ciasto
V_kuchareczka 01.01.2013 11:21
super
agnieszka214 01.01.2013 11:02
bardzo fajen ciasteczko
Konczi 01.01.2013 11:00
polecam rozrobić galaretkę w 1/2 ilości wody czyli 250ml na 1 galaretkę:) a ciacho do kawusi proszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak