Brzoskwinie z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    3 sztuki
  • s?odka ?mietanka

    1 szklanka
  • ?ó?tka

    3 sztuki
  • cukier puder

    4 ?y?ki
  • m?ka ziemniaczana

    1/2 ?y?eczki
  • cukier wanilio

    1 opakowanie
  • wino wytrawne

    pó? (białe)
  • orzechy włoskie

    kilka prażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku owoce os?czy? na sicie, pokroi? w grub? kostk?, u?o?y? w niskiej salaterce. M?k?
wymiesza? z niewielk? ilo?ci? ?mietanki. Pozosta?? ?mietank? wla? do ma?ego rondelka,
zagotowa?, wla? ?mietank? z m?k?, doprowadzi? do wrzenia i od razu zestawi? z ognia.
Gor?cy p?yn wlewa? do utartych ?ó?tek, ca?y czas mieszaj?c. Nast?pnie doda? wino i
cukier waniliowy. Sch?odzonym sosem pola? brzoskwinie. Ka?d? udekorowa? po?ówk?
orzecha.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat