Brzoskwinie w szampanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    200 gram
  • cukier wanilinowy

    1 do smaku
  • brzoskwinie w puszce

    820 gram
  • szampan

    1 do smaku
  • maliny mrożone

    200 gram
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie włożyć do rondla,zalać szklanką szampana i gotować 5 minut.Następnie ostudzić i wstawić do lodówki na 3 godziny.
2.Zamrożone maliny rozmrozić (kilka odłożyć do dekoracji ) ,a resztę przetrzeć przez sito.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę ii połączyć z przecierem malinowym.
3.Brzoskwinie przełożyć wraz z zalewą do szampanek,przybrać kremem malinowym i malinami.Podawać od razu po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 06.05.2011 00:21
taki fajny przepis, a ja zaczelam diete...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat