Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie na zimę

5.0
(135)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie
woda 1 litr
cukier 2 szklanki
cytryny 1 i poł sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie na zimę

Brzoskwinie (muszą być dość twarde) obieramy ze skórki, ostrożnie przepoławiamy i wyjmujemy pestkę.
W garnku robimy zalewę: wodę, cukier i sok z 1 i pół cytryny zagotowujemy, do gotującej zalewy wrzucamy brzoskwinie (można robić to partiami) i gotujemy 5 min. (jeśli są twarde, jeśli nie to spokojnie wystarczą 3 minuty). Wyjmujemy je do słoików i zalewamy gotującą się zalewą, zakręcamy słoiki i odkładamy do góry dnem. Na drugi dzień wynosimy do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 28.07.2013 11:06
Uwielbiam brzoskwinie w syropie.
agnieszkalider 23.10.2012 15:15
mniam, robię podobnie:)
Stenka 12.08.2012 10:48
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak