Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie w syropie cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinia 3 kg
cukier 1/2 kg
skórka z cytryny 70 g
imbir 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie w syropie cytrynowym

brzoskwinie umyć wyciąć pestki, tak przygotowane brzoskwinie wkładamy do słoików, przygotowujemy syrop cukrowy, do 2 litrów wody dodać cukier, zagotować dodać imbir, skórki z cytryny wymieszać syrop, brzoskwinie zalewać gorącym syropem zakręcić słoiki i ułożyć do góry dnem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak