Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie w ciescie francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka
jajko 1 szt
cukier puder 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie w ciescie francuskim

ciasto francuskie kroimy na kwadraty ok 6 x 6 cm , smarujemy sokiem z brzoskwin
brzoskwinie kroimy na cwiartki, ukladamy na srodek ciasta, zamykamy jak kopertę sklejając rogi by sie nie rozpadło, całosc smarujemy rozbitym jajkiem po wierzchu.
wkladamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy az sie zarumieni i wyrosnie, na koniec mozna znow posmarowac sokiem po wierzchu i posypac cukrem pudrem, super proste i smaczne i ladnie wyglada :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak