Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
czukier 1 kg
cytryna 1/2 szt
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie na zimę

Brzoskwinie przekroić na połowę, wyjąć pestki można obrać . Ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z cukrem, dodać sok z połówki cytryny. Po chwili zalać brzoskwinie w słoikach(wody powinno być tak ok pół słoika, podczas pasteryzacji owoce puszczą sok). Słoiki zakręcić i pasteryzować ponad 20-30minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 14.08.2012 14:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak