Brzoskiwnie w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • żółtko jajek

    3 szt
  • cukier

    2 łyż
  • kakao

    1 łyż
  • mączka ziemniaczana

    1 łyż
  • brzoskwinie w puszce

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie osączyć. Żółtka utrzeć z cukrem, dosypać kakao i mączkę ziemniaczaną, starannie wymieszać. Mleko zagotować, przygotowaną masę zaparzyć wrzącym mlekiem, stale mieszając aby się nie zważyła. Kiedy polewa stanie się gęsta, odstawić, ostudzić. Połówki brzoskwiń ułożyć w salaterce lub szklanych pucharkach, zalać polewą, schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 02.12.2010 14:11
fajnie
iwona332 27.09.2010 00:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat