Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzole wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 50 dkg
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzole wieprzowe

Mięso oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem i obtoczyć w mące. Rozgrzać mocno smalec na patelni, zrumienić z obu stron mięso, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Można podlać odrobinę wody, żeby się nie przypaliły. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdej porcji umieścić kawałek masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 11.09.2011 19:09
super
anja3107 06.12.2010 14:00
coś nowego, warte wypróbowania
RenataZ-et 06.12.2010 10:13
Pycha!!
Margo1 03.12.2010 17:37
nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak