Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzole wieprzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa chuda 50 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 lyżka
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzole wieprzowe

Mięso umyć pokrajać na porcje, zbić tluczkiem i oprószyć mąką. Zrumienić na tluszczu, opruszyć solą i pieprzem, skropić wodą i chwilę dusić pod przykryciem. Na każdej porcji położyć kostkę masła. Ulożone na połmisku mieso podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.07.2012 16:48
smaczne
Monika193
Monika193 26.12.2011 22:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak