Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzol drobiowy z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2-4 szt
pieczarki 30 dag
masło kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
zielenina
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzol drobiowy z pieczarkami

Pieczarki kroimy w plasterki,dusimy na masełku- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem- odparowujemy wodę.
Filety kroimy wzdłuż na połówki- lekko rozbijamy Przyprawiamy solą i pieprzem, opruszamy mąką
Smażymy z obu stron na złoto.
Pod koniec na każdym kotlecie kładziemy niewielką ilość masła i porcję pieczarek.
Posypujemy wszystko posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 24.04.2015 07:59
bardzo fajne
Bernadeta1 15.09.2013 09:13
bardzo smaczny bryzol
kanu83 04.04.2013 09:59
apetyczne miesko- chetnie sprobuje
msmors 26.03.2013 20:06
super przepis
adelajda 26.03.2013 18:33
apetyczne !!
Janina 26.03.2013 17:34
Pychotka mniam
Krzysztof15 26.03.2013 17:31
super miesko pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak