Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRYZOL

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frykando 750 g
mąka pszenna 100 g
tłuszcz do smażenia 100 g
masło 25 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BRYZOL

- Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa
- Wyporcjować mięso, krojąc je w poprzek włókien
- Każdą porcję rozbić na grubość około 0,5cm
- Uformować bryzole o średnicy 14cm
- Uformowac owalne kotlety
- Posolić, oprószyć mąką
- Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu
- Po usmażeniu nałożyć surowe masło na każdy bryzol
- Podawać z ziemniakami drążonymi, frytkami, warzywami z wody, surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak