Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryndza z pomidorem

4.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bryndza, to ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka owczego, dlatego najczęściej kojarzy się z górskim pochodzeniem. To właśnie w górskich miasteczkach można zasmakować potraw z jego dodatkiem, np. pierogów czy zup z dodatkiem bryndzy. W dzisiejszym przepisie bryndza z pomidorowym dodatkiem, idealna na kanapkę.

Składniki:

Składniki:

bryndza 25 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pomidory suszone z ziołami Smak kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bryndza z pomidorem

Smak bryndzy jest słony, ale również pikantny. To jaką wiodącą nutę smakową w nim wyczujecie, zależy oczywiście od jakości sera z jakiego został przyrządzony. Jeśli jedząc ser wyczuwacie zbyt mocną ilość soli, warto wzbogacić go dodatkami, np. jak w niniejszym przepisie. Dodatek koncentratu pomidorowego i suszonych pomidorów sprawi, że ser stanie się słodszy, a wybijającą się nutą smakową będą pomidory. 

1. Bryndzę dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, suszonymi pomidorami z ziołami SMAK.

2. Doprawić cukrem i solą.

Podawać na ulubionym pieczywie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.06.2013 22:01
pycha,uwielbiam bryndzę
Kryska73 27.12.2010 14:51
wspaniała!
Kryska73 27.12.2010 14:51
wspaniała!
Łucja1 26.12.2010 16:30
super!
Łucja1 26.12.2010 16:30
super!
zajaczekjz 29.11.2010 15:50
często jadam!
Łucja1 31.10.2010 15:50
super smak!
mamusia1 05.08.2010 11:08
trochę za łagodny smak, luibię ostrzejszy!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak