Bryndza z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bryndza

    20 dag
  • masło

    4 dag
  • twaróg

    8 dag
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka/płaska
  • sól i pieprz

    do smaku
  • orzechy włoskie

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Bryndzę, twaróg, masło, sól i pieprz do smaku, oraz słodką paprykę utrzeć na gładką masę. Wymieszać z drobno posiekanymi orzechami, schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na razowym chlebie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 22.06.2017 09:06
nigdy nie jadłam tego sera

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat