Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brushetta z pomidorami i awokado

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
awokado 1 sztuka
oliwa
sok z cytryny
sól do smaku
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Brushetta z pomidorami i awokado

Bagietkę pokroić w poprzek w cienkie kromeczki. Na spodek wylać trochę oliwy i maczać w niej każdą kromkę. Każdą kromkę układać na papierze do pieczenia na kratce od piekarnika.

Awokado i pomidora umyć, awokado obrać ze skórki, warzywa pokroić w drobną kosteczkę, wcisnąć sok z połówki cytryny i dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, w razie potrzeby dolać trochę oliwy. Gotową mieszankę układać na kromkach, posypać solą i czubrycą.

Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut, by bruschetta była chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.08.2012 20:45
bruschetta od paru już lat rządzi w moim domu
Rafał10 01.07.2012 11:13
uwielbiam awokado, to danie brzmi świetnie :)
suzana 11.06.2012 12:24
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak