Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
pomidor 3
ząbek czosnku 3
oliwa
ser żółty 60 g
sól
pieprz
bazylia świeża
oliwki kilka sztuk

Porada

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii.

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć z nadmiaru soku, a następnie wymieszać ze startym żółtym serem.
Krok 1 - Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią foto
2
Bagietkę pokroić pod kątem na kromki o grubości około 1cm, skropić oliwą z oliwek i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie na każdą kromkę nałożyć farsz z pomidorów i sera.
Krok 2 - Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla do momentu aż kromki się zrumienią.

Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą, posypać świeżą posiekaną bazylią i pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Krok 3 - Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.09.2016 12:01
wybitnie moje smaki :)))
Futka 14.09.2016 12:01
Przepyszne! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak