Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta ze szparagami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
liście sałaty kilka szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji
szynka parmeńska 2-4 plastry
szparagi zielone 250 (świeże)
jajka przepiórcze 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta ze szparagami

Kroki postępowania

1
Umyć ,obrać szparagi i ugotować w osolonej wodzie ok.10-12 min./można je również ugotować na parze/.
Przełożyć na talerzyk i przykryć drugim, aby nie ostygły.
Krok 1 - Bruschetta  ze szparagami foto
2
Na patelni do grillowania podpiec z obu stron kromki chleba, a następnie skropić je delikatnie oliwą.
Rozłożyć plastry szynki, ułożyć na nich listki sałaty, szparagi i lekko zwinąć tworząc pakieciki.
Krok 2 - Bruschetta  ze szparagami foto
3
Przygotowane pakieciki z szynki i szparagów umieścić na podpieczonych kromkach chleba.
Można doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem,/pamiętając,że szynka jest słona/ posypać szczypiorkiem.
Jajko usmażyć na patelni / tzw.jajko sadzone/ , doprawić do smaku i położyć na wierzchu pakiecika z szynki i szparagów.
Krok 3 - Bruschetta  ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.12.2012 12:42
wprost przepadam za bruschettami. Ta w Twoim wydaniu jest zupełnie inna o tych jakie znam.
dwa pokoje z kuchnią 21.04.2012 00:26
przepiękne wyszły! gratuluję pomysłu!
Monika78 20.04.2012 21:50
chetnie bym zjadla twoja bruschetta... swietnie sie prezentuja..
sylwia / sytofala 20.04.2012 09:58
oj szparagi .....:)
Katarzyna54 20.04.2012 09:45
cudo!
EWI 20.04.2012 08:44
piękne
gosia47-47 20.04.2012 08:29
fajne
Anna146 20.04.2012 00:33
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak