Bruschetta ze smażonymi kaparami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    2 kromki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • zioła

    1 łyżeczka
  • kapary

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
Kromki chleba typu włoskiego,
Krok 2 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
zrumienić z obu stron.Natrzeć z obu stron roztartym czosnkiem.
Krok 3 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
Nałożyć plastry pomidora, posypać pieprzem i ziołami ( bazylia lub tymianek cytrynowy).
Krok 4 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
Kapary krótko smażyć w głębokim tłuszczu, aż będą chrupkie i się rozwiną.
Krok 5 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
Osączyć je i posypać nimi pomidory.
Krok 6 - Bruschetta  ze smażonymi kaparami. foto
Podawać ze skrawkami parmezanu lub kwaśną śmietaną.
Christopher
Nie ukrywam, że dla mnie największą atrakcją są smażone kapary.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gabi44 13.08.2014 14:14
Wyglądają cudownie.A smażone kapary dla mnie też nowość.
luna76 13.08.2014 10:03
Pysznie !!!
Rysia 13.08.2014 09:55
Ależ słoneczna i intrygujące smaki.
Gracer 13.08.2014 07:44
ciekawe zestawienie - musi być bardzo smaczne bo prezentuje się mega apetycznie
2milutka 12.08.2014 22:41
kapary uwielbiam więc by mi smakowało:)
Beata999 12.08.2014 21:47
Ale słoneczne!
gosia1988 12.08.2014 20:54
fajna przekąska :)
Maria 70 12.08.2014 19:15
Zaciekawiły mnie smażone kapary,takich jeszcze nie jadłam.Spróbuję.
Motorek 12.08.2014 17:25
Bardzo dobra
cukiereczek 12.08.2014 17:20
ależ to apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat