Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuk
oliwki czarne 50 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
koperek 1 łyżka
masło 2 łyżki
bagietka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami

Bagietki smarujemy masłem. Rozdrabniamy czosnek. Rozdrabniamy cebulę. Pomidory kroimy w kostkę. Na bagietce układamy czosnek, układamy cebulę, dodajemy pomidory. Kładziemy tuńczyka i oliwki pokrojone w plasterki. Posypujemy serem. Pieczemy 20 minut w piekarniku w temp. 180 stopni. Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak