Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z tuńczykiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 1 szt
pieczywo 4 kromki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory 2 szt
oliwa 50 ml
bazylia świeża 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z tuńczykiem


Na kromki pieczywa układamy plastry mozzarelli i kawałki tuńczyka. Całość zapiekamy 4 min w temperaturze 250°C. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę. Oliwę i bazylię miksujemy. Na podpieczone bruschetty kładziemy pokrojone pomidory i polewamy oliwą z bazylią. Podajemy od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 22.06.2015 17:10
Mmmm pysznie się zapowiada:)
Ola1young 22.06.2015 16:48
pyszne danie
2milutka 22.06.2015 16:42
ciekawa przekąska :)
Janina 22.06.2015 13:48
Pyszności;)
Gracer 22.06.2015 13:12
smaczna przekąska
Benita 22.06.2015 13:04
Bardzo apetyczne danie.
Aleksandra/Olcia 22.06.2015 12:59
uwielbiam tuńczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak